dinsdag 25 mei 2010

IJsjes!!!!

Jeugdsentiment voor mij en straks een lekkere snack voor de honden: de tupperware ijshouders. Op het plaatje hip oranje, maar dat waren ze in mijn tijd nog niet. Gewoon de kleur van plastic, plastic had toen nog geen andere kleur volgens mij :-).


Tijdens koninginnedag kwamen we ze tegen op de rommelmarkt. Voor maar liefst 1,50 en met garantie tot aan de straat konden we ze meekrijgen. Vorige week heb ik ze maar eens getest. Bouillon gemaakt, af laten koelen en in de houders geschonken. Wel eerst de stokjes uit de deksels gehaald en de gaten afgeplakt, dat is makkelijker als het hondenijsje er straks uit moet. En zie daar: het werkt. Heerlijke versnaperingen voor de honden voor tijdens de warme dagen. Wel even laten liggen voordat je ze geeft anders heb je kans dat de tongen aan het ijs blijven plakken. In eerste instantie is het wat onwennig:Maar daarna genoot ieder op geheel eigen wijze van de opfrisser.

Sjuul: binnen, hard kauwend

Ollie: vol overgave in de zon

4 opmerkingen:

 1. So you make frozen bouillon for the dogs? I think I'll try this. Chicken? Beef? What do your dogs like? Mine is so fussy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yes, to give them a snack in Summer. I started with chicken. May try beef the next time. No fussy dogs here :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei dat is genieten en waar de rommelmarkt al niet goed voor is.

  groet van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We have something similar to that. Never thought of making dogsicles though!

  BeantwoordenVerwijderen